Menü
Elazığ’da Emeklilerin Ortak Sesi Yükseliyor

Elazığ’da emekliler hak mücadelesi için tek çatı altında birleşti. Kurulan Elazığ Emekliler Platformu, düşük maaşlar, artan hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklara dikkat çekti.

ELAZIĞ (AYIŞIĞI)– Türkiye Emekliler Partisi Elazığ İl Başkanlığı ile Tüm Emekliler Derneği Elazığ İl Başkanlığı öncülüğünde kurulan Elazığ Emekliler Platformu, emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara karşı ortak mücadele kararı aldı.

Düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan platformun sözcülüğünü üstlenen Avukat Kemal Çelebi, milyonlarca emeklinin her geçen gün daha ağır yaşam koşullarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, emeklilerin sesini daha güçlü duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Çelebi, emeklilerin yıllarca çalışarak ülkeye hizmet ettiğini ancak bugün açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek, “Emekliler artık yalnız değil. Haklarımızı savunmak, taleplerimizi güçlü şekilde dile getirmek ve çözüm üretilmesini sağlamak için tek çatı altında toplandık.” dedi.

Türkiye Emekliler Partisi Elazığ İl Başkanı Talat Aksoy da emeklilerin ekonomik kayıplarının her geçen gün arttığını belirterek, emeklinin alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü söyledi. Aksoy, emeklilerin hak ettiği yaşam standartlarına kavuşabilmesi için platform olarak kararlı bir mücadele yürüteceklerini kaydetti.

Tüm Emekliler Derneği Elazığ İl Başkanı Mehmet Kayabaş ise mevcut maaşlarla geçinmenin giderek imkânsız hale geldiğini ifade ederek, emekli aylıklarının günümüz ekonomik şartlarına uygun seviyeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Platform temsilcileri, emeklilerin ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için ortak hareket edeceklerini belirterek, “Emekliler artık sessiz kalmayacak. Haklı taleplerimizin takipçisi olacağız.” mesajını verdi. Kaynak: https://www.ayisigigazetesi.com/

Elazığ’da Emeklilerin Ortak Sesi Yükseliyor