EMEKLİNİN ANDI
Biz yaşı ileri Emekli vatandaşlar kendimiz ve yakınlarımız için sağlıklı, ulusumuz ve dünyamız için yararlı bir yaşam sürdüreceğimize inanıyoruz.
Bizlerin başına gelebilecek illet ve kazalara uğramadıkça, elden ayaktan düşmedikçe, çalışarak, haklarımızı savunarak, kimseye muhtaç olmadan etkin yaşayacağız.
Hastalığa karşı direnmek, yorgunluğa yenik düşmemek, karamsarlığa teslim olmamak azmindeyiz.
Emekliliği toplumdan el etek çekmek, bir köşede oturmak, eceli beklemek gibi anlayışı reddediyoruz.
Emeklilik bizler için, tecrübe ve birikimlerle güçlenen güzelleşen bir illeri yaşam sürecidir.
Hayatı seviyoruz, dün çalıştık, ürettik, bugüne dört elle sarılıyoruz, yarına güveniyoruz.
Devletimize, Ulusumuza, insanlığa, doğaya hizmetlerimizi sürdürmekten geri kalmayacağız.
Toplumdaki görevlerimizin, haklarımızın, sorumluluklarımızın bilincinden uzaklaşmayacağız, mücadelemiz sürecektir.
Gönüllerimiz ihtiyarlamadığından, sevgilerimiz sağlam, çabalarımız sürekli, amacımız iyilik andımız iyim severlik olacaktır.
Biz Emekliler aklı dinç ruhu genç bireyleriz. Yaşamaktan üretmekten yararlılıktan emekli olmayacağız. Ülkemize ve insanlığa yeni katkılarda bulunmak uğrunda
Tüm emekliler olarak dayanışma içinde emek vereceğiz, güç bulacağız, ihtiyar olmayacağız, hizmet ederek bahtiyar olacağız.