Menü
KARAÇAYIR: “EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞLARLA YAŞAM MÜCADELESİ VERMEKTE”

Tüm Emekliler Derneği (TÜMEMEKDER) İstanbul Kartal Şube Sekreteri Muhittin Karaçayır, emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlar ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Karaçayır açıklamasında, Türkiye’nin en büyük kenti olan İstanbul’un yaklaşık 16–17 milyon nüfusa sahip olduğunu belirterek, resmi veriler ve sosyal güvenlik istatistiklerine göre bu nüfusun yaklaşık 3 milyonunun emekli olduğunu ifade etti. İstanbul’da her 5 kişiden birinin emekli olduğuna dikkat çeken Karaçayır, buna rağmen siyasi partilerin bölge milletvekilleri, il ve ilçe başkanlıkları ile mahalle temsilciliklerinin emekli derneklerine yeterli ilgiyi göstermediğini söyledi.

Dernek olarak her zaman iletişim ve iş birliğine açık olduklarını vurgulayan Karaçayır, İstanbul’da emekliler adına beklenen ilgi ve desteğin yeterli düzeyde görülmediğini dile getirdi.

Karaçayır, emeklilerin açlık sınırının altında maaşlarla yaşam mücadelesi verdiğini belirterek şunları söyledi: “Emekliler; kira, gıda ve sağlık harcamalarını karşılayamaz hâle gelmiş durumdadır. Toplu ulaşım, sağlık, sosyal hizmetler ve yerel desteklere erişimde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bugün İstanbul’da ortalama kira bedelleri 15–30 bin TL bandına ulaşmışken, milyonlarca emekli en düşük emekli aylığı ile hayatta kalmaya çalışmaktadır. Bu tablo karşısında, siyasi partilerin yerel temsilcilerinin emekli derneklerine ilgisiz kalması kabul edilebilir değildir.”

 

KARAÇAYIR: “EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞLARLA YAŞAM MÜCADELESİ VERMEKTE”