Menü
TÜMEMEKDER YÖNETİMİNDEN TBMM’DE YENİ YOL GRUBU TOPLANTISINA KATILIM

Tüm Emekliler Derneği (TÜMEMEKDER) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Genel Sekreter Ali Selçuk, TÜMEMEKDER Ankara Şubesi Mali Sekreteri Faik Erdoğan, Ankara Şube Teşkilat Sekreteri Kaya Bahçuhadar ve beraberlerindeki emeklilerle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen Yeni Yol Grubu toplantısına katıldı.

Grup toplantısının ardından TÜMEMEKDER heyeti, Yeni Yol Grubu’nu oluşturan siyasi partilerin genel başkanlarıyla bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlar ile beklenti ve taleplerini aktardı.

Heyet, Mahmut Arıkan, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ve parti yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, emekli maaşlarının yetersizliği, intibak düzenlemesi, sağlıkta yaşanan sorunlar ve emeklilerin insanca yaşayabilecekleri bir gelir düzeyine ulaşabilmeleri için atılması gereken adımları gündeme getirdi.

TÜMEMEKDER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilerin sorunlarının çözümü için tüm siyasi partilerle görüşmeye ve emeklilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Milyonlarca emeklinin beklenti ve taleplerini her platformda dile getirmeyi sürdüreceğiz. Emeklilerin hak ettiği yaşam koşullarına kavuşması için mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde siyasi parti genel başkanları da emeklilerin sorunlarını dikkatle dinleyerek, taleplerin takipçisi olacaklarını ve çözüm önerileri konusunda gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını ifade etti.

TBMM’de gerçekleştirilen temaslar, emeklilerin taleplerinin siyasi gündeme taşınması ve çözüm arayışlarının güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşma olarak değerlendirildi.

TÜMEMEKDER YÖNETİMİNDEN TBMM’DE YENİ YOL GRUBU TOPLANTISINA KATILIM