SGK HAFTASI KUTLU OLSUN

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış ÇALIŞKAN Sosyal Güvenlik haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Tüm Der Genel Başkanı Çalışkan her yıl Mayıs ayının 16 ‘sının içine alan haftada kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasını Tüm SGK çalışanlarına ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temennisinde bulundu;

Çalışkan”COVİD-19 ‘da SGK ‘nın mücadelelerinin ilk günlerinden itibaren gerekli tedbirler alarak tüm hizmetlerini kolaylaştırdıkları için Tüm Emekliler adına teşekkür ediyoruz.

Bu zorlu dönemden geçen emeklilerimiz içinde tüm emeklileri kapsayan bir intibak yasasının çıkarılması gerekmektedir. Emeklinin sağlıktaki katkı paylarını ödemekte zorluk çekmektedir. Emekliler iki aya yakındır evlerinde kalmaktadırlar, ama çarşı ve pazara ve temel gıda ürünlerine gelen zamlar emeklilerinin maaşlarını eritmiştir. 2020 yılının ikinci döneminde yapılacak olan artışlarda bu dönemde yapılan zamlarında göz önüne alınarak değerlendirilmesini dilleriz.

Ülkemizin kalkınmasında değerli hizmetler yapan alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının bir gereğidir.

Büyük bir öz veriyle iyi bir Sosyal Güvenlik Kurumu için çalışan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanımız, Sosyal Güvenlik Kurum Başkanımız, Sosyal Güvenlik Kurumu yöneticilerine ve çalışanlarına bu sistemi yürüttükleri için Tüm Emekliler adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası kutlu olsun ‘’dedi