Genel Başkanımızdan

Satılmış ÇALIŞKAN
   Genel Başkan

ÇOK DEĞERLİ EMEKLİLER;

Genel kurulumuzun ülkemize ve emeklilerimize hayırlar getirmesi dileği ile kuruluşumuza hizmet vermiş arkadaş ve üyelerimizden ebediyete intikal edenlere
Tanrıdan rahmet yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyorum.

SAYIN MİSAFİRLER DEĞERLİ EMEKLİLER

Devletimiz zor günlerden geçmekte yıllardır devam eden terör belası ve senelerdir neredeyse tüm iktidarlarla  uyum içinde hareket ederek, devletin tüm kurum ve kuruluşlarına sızmak suretiyle, buraları adeta işgal  etmiş olan FETÖ cemaati mensupları; 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk silahlı kuvvetleri ve devletin birçok kurumunun içine sızmış olan müritleri aracılığıyla Türk milletine karşı haince bir darbeye, kalkışarak yüzlerce vatandaşımızı vahşice katletmiş, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur.Ancak, vatan hainlerinin hesaba katmadığı Türk ulusunun direnci ve kahraman Türk silahlı kuvvetleri mensupları ile kahraman güvenlik güçlerimizin polisimizin canları pahasına yaptığı mücadele ve Türk halkının demokrasiye sahip çıkması  sonucunda emellerine ulaşamamışlardır.

Bu insanlık dışı, canice hareketi en şiddetli şekilde bir kez daha lanetliyoruz, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.Başarısızlığa uğratılan hain kalkışma ve sonrasında hayatın normale dönmesi için yürütülen faaliyetler kapsamında; olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesini ve alınan tedbirlerin  kanun hükmünde kararnamelerle alınmış ve alınacak olan kararların hukukun üstünlüğü ilkesinde yapılmış olması temennimizdir.Türk silahlı kuvvetlerini küresel olarak etkisizleştirme hedefi ile hareket eden FETÖ terör örgütü ve benzerleri ile mücadele ordumuzun asli görevlerinden Türk ordusunun şereflerle dolu tarihi göz ardı edilmemeli.Ordu bizim gözbebeğimiz hepimiz kutsal ocakta nöbetimizi tuttuk hepimiz askeriz gerekirse bu günde hazırız birkaç çapulcuya pabuç bırakmayız. Biz emekliler olarak 1960 darbesi dahil çok  şeyler gördük bugünkü asker polis halk, el ele hainlere karşı  demokrasiye sahip çıkmamız vatanımızı Türkiye Cumhuriyetini bölmeye hiçbir gücün yetmeyeceğini gösterdik . Söz vatan oldu mu tarihi şanla şerefle dolu Türk milleti öyle bir kenetlenir ki gerisi teferruattır

DEĞERLİ EMEKLİLER

Üç yılık çalışmalarımızda emeklilerin sorunlarını her platformda dile getirdik, nedenlerini açıkça izah ettik.Tabii ki burada düzeltilenler var. 2000 öncesi intibakı, ek ödemeler alınması maaştan kesilen dayanışma primlerinin kaldırılması seyyanen alınan artışlar gibi bunlar bizim taleplerimizi tam karşılamamakla beraber yine de getirileri olmuştur. Hâlâ düzenlenmesi beklediklerimiz farklı uygulamalar var. Bunların  en yaralayıcı olanı da dönem artışlarında emekli sandığı ile SSK, BAĞ-KUR emeklisi ne farklı oranlar  verilmesi.Örneğin en son temmuz artışında emekli sandığı emeklileri ile ssk ve bağ-kur farklı uygulama verildi.

Nerede adalet hani SG’de birleşmiştik biz?

Emekli sandığını emeklisini kıskanarak çok alıyorlar demiyoruz ayrımcılığa üzülüyoruz. Bu dönemde bilindiği üzere iki seçim geçirdik ve siyasi partilerin emeklilere vaatlerini madde, madde anlattık ve birde bunu dergimizde yayınladık ,ne yazık ki bugün % 70’imiz açlık sınırının altında geçim mücadelesi vermekteyiz. 11 milyon emekli aile bireyleriyle 35 milyon  seçmeniniz olarak geçinebileceğimiz bir emekli aylığı huzurlu bir yaşam istiyoruz.

EMEKLİLİK LÜTUF DEĞİL BİR HAKTIR

Emeklilerimize ekonomik ,kültürel ve sosyal olanaklar sunmak, hak ettikleri onurlu yaşamı sağlamak sosyal devlet anlayışı gereği iktidarların en önemli ,görevidir.

Dönemin  Sayın  Başbakanı Prof.  Ahmet DAVUTOĞLU’nun emekliye ucuz konut sözü ne karşılık emeklilerin şahsi müracaatlarının zor olacağını düşünerek  TOKİ başkanlığı ile görüştük. Konut almak isteyen üyelerimizi şubelerimiz yolu ile kayıt altına alarak her ilin listesini ayrı ayrı yaparak listelerimizi TOKİ başkanlığına verdik. Aynı zamanda TOKi’nin talebiyle bu listelerimizi valilik ve belediye başkanlıklarına yörede  bu kadar emeklinin konuta ihtiyacı var. Bunun için acilen arsa tahsis edilmesini yazılı olarak talep ettik, birçok ilimiz ve ilçemizdeki arsa tahsisleri yapıldı ve TOKİ’ye bildirildi.Genel merkez ve şubelerimiz olarak bunu takip etmekteyiz ve edeceğiz. Bu hizmet için üyelerimizden hiçbir talebimiz olmamıştır.  Tabi ki inşaat başlatılması bizim yetkimizde değil. Buna Başbakanlığa bağlı TOKİ başkanlığı karar verecek, bizler ancak sizler emekliler adına takip edeceğiz. Siz emeklilerimizin şubelerimizle birlik olarak yöre siyasilerini devreye sokmalısınız. Bu amaçlar doğrultusunda Tüm İşçi Emeklileri Derneğimiz üyelerinin haklarının korunması yönünde çalışmaktadır.

Bireylerin sivil toplum kurumu oluşumunu benimsemeleri, emekli dul ve yetimlerin Tüm Emek Der bünyesinde toplanmaları,emeklilerin istek ve talepleri için güç birliği sağlayacaktır. 11 milyonu geçen her yıl da artan emekli dul ve yetimleri potansiyel bir güç olduğu bilinmektedir. “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”

İKTİDARDAN VE PARLAMENTODAN TALEPLERİMİZ

1- Çalışanlar ile emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderilmesi. çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklilere de  aynen yansıtılması (emekli sandığında bu uygulanırken SSK ve BAĞ-KUR’A tüfe uygulanmakta)

2- Yeni bir intibak yasası çıkartılması (tüm emeklileri kapsayan) burada 5000 pirim günü karşılığının taban aylık olarak belirlenmesi ve bu aylığın (devlet istatistik kurumunun belirlemiş olduğu açlık sınırı gelirinin),altında kalmaması kalan prim günleri de aynı donelerle değerlendirilerek belirlenecek  ABO’ ile, prim  ödediği.

Kademeden alacağı  emekli aylığı belirlenmesi ve bu şekilde emekliler arasında hizmet ve prime dayalı STANDART BİRLİĞİNİN sağlanması.

3- Sağlık gibi anayasal hak olan bir alanda katkı paylarının kaldırılması,

4- Enflasyona göre yapılan 6 aylık dönem artışlarında temel gıda enflasyonu baz alınarak artış yapılmalı.Artışlarda TÜFE+MİLLİ gelirden refah payı verilmelidir (memur, işçi, bağ-kur emeklisiayrımı olmamalı).

5- Sosyal güvenlik kurumlarının  gerçek olarak tek çatı altında birleştirilmesi ancak böyle gerçekleşir

6- Banka promosyonlarının bir an önce karara bağlanması çalışanlarla aynı düzeyde olması

7- Emeklilere Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sendikalaşma hakkının verilmesi,

8- Gençliğini hayatının en verimli çağını devletine milletine hizmet ederek geçiren bizler bu yaşlı günlerimizde kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz emekli maaşı istiyoruz. Sağlık sistemindeki olumlu değişiklikleri görüyoruz. Hastane ve ilaç kuyrukların kalkması üniversite ve özel hastanelere gidilmesi, sosyal devletin gereksinimi olarak görmekteyiz.Bu olumlu gelişmeler mukabilinde getirilen katkı payları emeklinin ödeme gücünü aşmaktadır. Sağlık hizmetine daha çok yaşlıların ihtiyacı olduğu gerçektir . Çoğumuz ayda 3-4 sefer sağlık hizmeti almak zorundayız

Emeklilerden alınan katkı payları. Emeklinin bütçesini sarsmakta ve bazı arkadaşlarımız hasta oldukları halde doktora gidememekteler. Tedavisi  hemen başlaması gereken hastaların devlet ve üniversite hastanelerin de görüntüleme, laboratuvar hizmetlerinde uzun randevu verilmesi  ve tedavinin  başlayamaması emekliyi mecburen özel hastanelere yönlendirmektedir.Ülkede sosyal barışı sağlamak istiyorsak sivil toplumun sorunlara ilişkin çözüm önerileri, görüşleri değerlendirilerek düzenlemelerin yapılması talebimizdir.

DEĞERLİ HAZIRUN

Biz emekliler yasaların ön gördüğü sistemle  hizmet  pirim ve vergimizi ödeyerek emekli olduk. Emeklilik lütuf değil bir haktır. Şimdi sosyal hukuk devletimizden pirim matrağımız ve gün sayımız değerlendirilerek geçinebileceğimiz bir aylık, huzurla alabileceğimiz katkısız,paysız  sağlık hizmeti istiyoruz.

SEVGİLİ EMEKLİLER

Hizmetlerimizi bugüne kadar halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile görev yaptık kuruluş olarak   sivil toplumda ön sıralarda yer aldık.Sosyal hizmetlerimiz yatımlarımızı hep bilmektesiniz. Ankara da 5 adet diğer illerde 23 adet  konutumuz derneğimize aittir. İnşallah diğerlerini de kısa zamanda konut sahibi yapacağız.Bu dönemde genel merkez olarak amacımız  projelerimiz misafirhanemizi binaya çevirerek büyütmek. Dinlenme tesisleri için çalışmalarımız başlattık araştırmalarımız mülkiyetini almak veya uzun vadeli, kiracı olarak ilgili kuruluşlarla  görüşmelerimiz devam ediyor  en uygun sahilde kuruluşumuza  uygun bir hizmet sunmak  amacımız dır. Genel kurulumuzun ülkemize ve emeklilerimize hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum.