Başkanlar Kurulu

Sonuç Bildirimi

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi 60 Şube Başkanlığı olarak değişik il ve ilçelerde hizmet yürütümünü sağlamaktadır.18-19 ağustos 2016 günlerini kapsamak üzere İzmir’den Van’a kadarki illerdeki Şube Başkanlarımızın katılımı ile Büyük Abant Anadolu Oteli toplantı salonunda yapılmıştır.

Öncelikle 15 Temmuz 2016 tarihindeki ihanet çetesine meydanın bırakılmayacağını ülkemizde siyasi görüşü ne olursa olsun milli iradeye ve demokrasiye karşı gelenlere hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini birlik beraberlik içerisinde ülkemiz için canımızı verebileceğimizi Tek Vatan,Tek Bayrak Tek Millet, Tek Devlet olarak hareket edilip dosta ve düşmanlara ve tüm dünya ülkelerine örnek oluşturması için siperhane çalışılacağı belirtilmiştir.

İki gün devam eden Başkanlar Kurulu toplantısından İşçi ve Bag-kur Emeklilerini Sosyal güvenlik ile ilgili sorunlar görüşülmüş Türkiye’nin her bölgesinden gelen Şube Başkanlarının kendi illeri ve ilçelerindeki yöre sorunları, Sağlıkta Emekliden alınan katkı payları ilaç ve reçete farkı ile raporlu ilaçlardaki yapılan bazı değişiklikleri giderilmesinde T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmeler yapılmasına, Konuların siyasi kanaldan Türkiye Büyük Millet Meclisine intikal ettirilmesi çalışmalarının yapılacağı kararlaştırılmıştır.

Toplantıda dernek şube başkanları kendi yöre ve il ilçelerindeki emeklilerin sorunlarını dile getirmişlerdir. Emekli üyelerin dört gözle beklediği TOKİ’ Den ev sahibi olma müracaatlarının Valilik ve Belediye Başkanlıkları ile yapılan görüşmeler dile getirilmiş ve Şubelerimizin Valilik ve Toplu Konut Daire Başkanlığına verdiği listeleri gözden geçirilmiştir. TOKİ ‘nin kontenjan olarak Emeklilere ayırdığı konutların kuraya iştirakleri için müracaatların yapılacağı usul ve şekiller görülmüştür.

Yıllardır bir neticeye bağlanamayan Emeklilere verilecek promosyon geniş kapsamlı olarak kurulumuzda görüşülmüş ve Kurban Bayramın'da Emeklilerimize ikramiye niteliğinde bu uygulamanın ilgililerle görüşülüp uygulanması için Başbakanlık ve Bakanlıklarla görüşülmesine kararlaştırılmıştır.

Haince yapılan saldırılarda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve yaralı olanlara acil şifalar dileriz.

Başkanlar Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN