BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİMİ

Kısa adı Tüm Emek Der olan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlar Kurulu Toplantısı, 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Ankara’da Genel Merkez Toplantı Salonu’nda yapılmıştır. Gündemindeki konuların değerlendirildiği Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda müzakere edilen konular;

1. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezimizin 13’üncü Olağan Genel Genel Kurulu 09 Kasım 2019 Cumartesi Günü Tes – İş Sendikası konferans ve toplantı salonunda yapılacaktır. Tüm Siyasilerden, Bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşları yetkililerinin davet edilecektir.
  2. Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, Emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir.
  3. Tüm emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı aylıklarda standart birliği sağlanması için yeni bir intibak yasasının çıkartılması gerekmektedir. Eşit prime, eşit hizmete, eşit maaş olmalıdır.
  4. Sağlıktaki katkılar %70 açlık sınırı altında emekli aylığı alan ve zor şartlarda yaşam sürdüren emeklilerimizi yaşamlarını daha da zorlaştırmaktadır.
  5. Emeklilere Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sendikalaşma hakkının verilmesi, bu hususta anayasanın ilgili maddesinin düzenlenmesi yasal düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Emekli sandığı emeklisine uygulanan sözleşme zamları gibi İşçi ve Bağ- kur emeklilerine de kumu işçileri sözleşme zamları ve getirilerinin aynen emeklisine de uygulanması gerekmektedir.
  6. Emekliler olarak Anayasamızda “vazgeçilmez bir unsur olan eşit vatandaşlık hakkımızı Sosyal Güvenlikte de istiyoruz.
  7.  Ülkemizin kalkınmasına değerli hizmetler yapan alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir,
  8. Emeklinin zorunlu harcamalarında  %8, %18 arası KDV öderler. Bunu da faturalandırarak belirlediklerinde % 5 ile %12 iade alınırdı, şimdi ise Emeklilere  % 4 ek ödeme uygulanarak mağdur edilmektedir. Bu nedenle ek ödememiz en az %10  a  yükseltilmelidir.
  9. Emekliler ekonomideki dalgalanmalardan dolayı en çok etkilenen kesimdir. Emeklilerin temel ihtiyaçlarına gelen zamlar emeklileri çaresiz bırakmaktadır. Tüm emekliler olarak bu zor dönemimizde yetkililerden bir iyileştirme bekliyoruz.

10.Şubelerimizce TOKİ konutları için TOKİ başkanlığına, bölgedeki belediye başkanlıklarına Kaymakamlıklara Valiliklere teslim edilen taleplerimizin ivedilikle incelenmesi ve değerlendirilmesi talep ediyoruz.

11.Tüfe oranlarının dikkate alınması Emeklileri mağdur eden bir uygulamaya dönüşmüştür.

12.Emeklilere ödenen dini bayram ikramiyeleri, artışları asgari ücret artışlarına endekslenmesi gerekmektedir.

Yukarıdaki talep ve çağrılarımız karşılıksız bırakılmamalıdır.

Başkanlar Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN

Genel Başkan

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2019 | Tüm Hakları Saklıdır.