BASIN YOLUYLA KAMUOYUNA DUYURU

Emekliler hüsran içinde;

Güncel olarak Benzin, Elektrik, Şeker, Çay vs. gibi temel gıdaya artışlar peş peşe %15 ler olarak zam yapılırken; Yıllık temel gıda artışları %40’ı aşmışken Emekli maaş artışlarının endekslediği Haziran ayı Tüfe sinin %0.03 olarak açıklanması ve ikinci altı aylık Tüfe’ nin  %5 civarında tutulması %80 açlık sınırı altında Emekli aylığı ile hayat mücadelesi veren Emeklilerimizi hüsrana uğratmıştır. Bu durum ikinci dönem maaş zammı hakkında yetkililerin niyet ve düşüncesini göstermektedir.

Hükümetimiz kamu işçisine 2019 tüfe  artı 3 puan artı  3500 TL den  az aylık alana seyyanen 60,00 TL Artış teklif etmesi, tabi ki TÜRK-İŞ’ in bunu kabul etmesini düşünemezken;

Fakat aynı hükümetimizin ortalama emekli aylığı 1500 TL olan işçi ve Bağ -Kur emeklilerini %5’lik tüfe ye mahkûm etmesi aile nüfusu ile 35- 40 milyon emekli nüfusunu görmemezlikten gelip açlık sınırı altın da yaşamaya mahkûm edenler neden emeklilere refah fayı vermek istemiyorlar (1000 TL aylık alan emekli ye 50 TL 700 TL dul aylağına 35 TL  250 TL yetim aylığına 12,5 TL artışı) uygun gören seçtiklerimiz ve  atananlar kendilerine  3 bin beş bin TL artış yaparken emeklilere bu sefaleti reva görülmesini anlayamıyoruz biz emekliler olarak vatanımıza hizmet ettik alın teri döktük şimdi ise bu yaşlılık günlerimizde insanca yaşayabileceğimiz bir emekli aylığı istiyoruz.

Yönetim Kurulu Adına
Satılmış ÇALIŞKAN
Genel Başkan

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2019 | Tüm Hakları Saklıdır.