KAYA: EMEKLİLERİN SORUNLARINI ANLATMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ

Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününde hayatını kaybeden aziz şehitlerin ruhları şad olsun diyerek, Türk Milletinin bir daha böyle bir gün yaşamamasını diledi

Kurban Bayramında verilecek emekli ikramiyesi için heyecan giderek artıyor. Korona virüs önlemleri kapsamında bu yıl Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri öne çekildi ama emekliler verilecek bin lirayı yetersiz buluyor. Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklinin Kurban Bayramı ikramiyesinin bin TL olarak belirlenmiş olmasının, emeklinin kurbanlık alması için yeterli olmadığını söyledi.

AZİZ ŞEHİTLERİN RUHU ŞAD OLSUN

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günün de hayatını kaybeden aziz şehitlerin ruhu şad olsun diyen Kaya, Devletimiz bir daha böyle bir darbe yaşamamak adına tüm önlemleri alıyor. Allah Türk Milletine bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Devletimiz kendi milletinin geleceğini güvene almak için yoğun çalışmalara devam ediyor. Tüm bu süreci en güzel şekilde yöneten Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan a teşekkür ediyorum diye konuştu.

EMEKLİ İKRAMİYESİ BİN 500 TÜRK LİRASI OLSUN

Emeklinin Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için heyecanın giderek artığını belirten Kaya, Emeklimizin bir beklentisi var. İkramiye tarihi bekleniyor. Önümüzde bir süreç var ancak biz bir gelişme olmasını isteriz. Emekli ikramiyesi bin Türk Lirası değil de bin 500Türk Lirası olsun istiyoruz. Emeklimize Kurban Bayramında istenildiği kadar ikramiye verilirse emeklimiz rahatlıkla kurban ibadetini rahatlıkla yerine getirebilir şeklinde konuştu.

‘’EMEKLİNİN SESİNE KULAK VERİLSİN’’

Emeklinin sesine kulak verilmesini söyleyen Kaya ‘’Emeklilere sahip çıkmadığımız takdirde ülkemizde birlik beraberlik ve istikrar sağlanamaz. Emeklinin hakkı olan anayasa mahkemesinden dönen intibak kanunun bir an önce çıkarılıp uygulanması gerekiyor. Emeklileri memur katsayısından ayırarak 5510 sayılı yasa adına TÜFE yasasına bağlayarak emeklilere en büyük kötülüğü bur da yaptılar. Emekliye sorsak TÜFE ‘nin ne demek olduğunu bile bilmiyorlar emeklimiz çocuğunu evlendirmek veya ev almak için kredi çekiyor. Emeklimize devletimiz intibak kanunu çıkararak destek olmasını istiyoruz. Geldiğimiz nokta gösteriyor ki emekliye destek anlamında bir arpa boyu mesafe kat edilmemiş diye konuştu.

‘’ŞAHSIMIZ ADINA İCRAT İSTEMİYORUZ.’’

Oturdukları yerden emeklinin temsil edilmemesi gerektiğini ve emeklilerin sesi olmak için çalıştıklarının altını çizen Kaya konuşmasına şöyle devam etti. Dilimizin döndüğü kadar emekliyi anlatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Çukurova ve Sarıçam bölgesinde emeklimiz TOK’de ev sahibi olacak. Biz hiçbir zaman şahsımız adına icraat istemiyoruz. Tek amacımız emeklinin sesini duyurarak en kısa zamanda isteklerinin yerine getirilmesi.

BİZ SÖYLEMEKTEN ASLA YORULMUYACAĞIZ

Emeklinin sesini duyurmak için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Kaya, biz söylemekten asla yorulmayacağız  emeklimizin isteklerinin icraata dönüşmediği sürece söylemekten geri durmayacağız .İlaç katkı payının kaldırılmasını istiyoruz. Refah payından emeklimizde pay ayrılmasını istiyoruz. Herkes emekliye sahip çıktığını gösterircesine konuşmalar yapıyor. Sadece söylemler kalıyor ötesinde hiçbir şey yapmıyorlar. Emekliyi görüntülü ve yazılı basının arkasında hiçbir şey yapmıyorlar. Biz her zaman emeklimize doğruları söylemekten geri durmayacağız diye ifade etti

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN AMACI HİZMET ETMEKTİR.

Adamadaki yerel belediyelerimizden emeklilerimizin sorunlarını dile getirmek için randevu istediklerini ancak randevu verilmediğini söyleyen Kaya, Emeklimizin sorunlarını dile getirmek için belediyelerimizle görüşmek için randevu istedik ancak başarısız olduk. Buradan yerel belediyelere sesleniyorum kendi şahsım adına değil emeklimiz adına halk otobüslerine emeklilerde yaş aranmaksızın ücretsiz binilmesini isteyecektik. Sosyal belediyeciliğin amacı hizmet etmek değilimdir.?

Emeklimizin adına yapılacak bu hizmetin en kıssa zamanda yerine getirilmesini istiyoruz. Seçim dönemlerinde meydanlarda halktan oy isterken halkın içinde olan belediyeler şuan halktan tamamen koptu. Unutulmamalıdır ki şuan halkı unutan belediyeler zamanı geldiğinde kendileri unutulur diyerek sözlerini tamamladı. Toros Gazetesi Zeynep ORDU