CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA MALATYA ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanlığımızı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Veli AĞBABA ziyarette etti.

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA Türkiye’de toplam 9 milyon 133 bin kişinin yaşlılık aylığı aldığını söyleyerek” Sosyal Güvenlik Kurumunun, 2020 yılı Aralık ayı verilerine göre Türkiye’de toplam 9 milyon 133 bin kişi yaşlılık aylığı almaktadır. Dul ve Yetim aylığı alan ise 3 milyon 813 bin kişi var”dedi.Emekli aylıklarının yetersiz olduğunu belirten Ağbaba, Emekli vatandaşların destek beklediğini söyledi.

Ağbaba Malatya’daki temasları kapsamında Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan milletvekili Ağbaba, Emekli aylıklarının yetersizliği ve Emekli vatandaşların çektiği sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Milletvekili Ağbaba açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. Bugün Türkiye’de 7,9 milyon emekli ve hak sahibi asgari ücretin altında aylık ve gelir almaktadır. Türkiye’de 2,6 milyon dul ve yetim ise ayda sadece 763 TL aylık almaktadır.2020 yılında 1000 tl ‘lik emekli ikramiyesinin asgari ücret oranında yüzde 42’idi.Eğer bayram ikramiyeleri asgari ücrete oranla verilseydi ikramiye bir bayram için 420 TL, iki bayram için 840 TL olacaktı. Yani iki bayram için toplam 840 TL’si kayboldu. Şimdi 2021 yılında 1000 TL bayram ikramiyesinin 2825 TL asgari ücret oranı yüzde 35 yani bu yıl ikramiyeler asgari ücrete olan oranı ile verilecek olsa emekliler 2021 yılında her iki bayram için toplamda 700 tl alması gerekirken yine bu yıl emeklilerin 700 TL ikramiye parası kaybolacak. Yani son iki yılda emeklinin ikramiyesindeki kayıp 1540 TL olacak ”dedi. (Malatyasonsöz Ebubekir ATİLLA)

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.