TÜM EMEK DER BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlar Kurulu toplantısı Ankara’da yapıldı.

BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der ) Genel Merkezi 60 Şube Başkanlığı ile değişik il ve ilçelerde hizmet yürütümünü sağlamaktadır. 16 Haziran 2021 Çarşamba günü Edirne’den Van’a kadar illerdeki Şube Başkanlarımızın katılımı ile Ankara İç Kale Otel toplantı salonunda Başkanlar Kurulu toplantısı yapılmıştır.

Bir yılı aşkın süredir Covid - 19 Pandemisi nedeniyle yapılamayan Başkanları kurulu toplantımız Pandemi kurulları kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Bu amansız hastalık neticesinde vefat edenlere Allah’tan rahmet; Kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Tedavi görenlere de acil şifalar dileriz

Başkanlar Kurulu toplantısından Emeklilerin Sosyal güvenlik ve güncel sorunları görüşülmüş Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şube Başkanlarının kendi illeri ve ilçelerindeki yöre sorunlarını ve taleplerini dile getirmişlerdir.

Emekliden alınan sağlıkta katkı payları ilaç ve reçete farkı ile raporlu ilaçlardaki yapılan bazı değişiklikleri ve sorunların giderilmesi için gerekli kurumlarla görüşmeler yapılmasına, Konuların siyasi kanaldan Türkiye Büyük Millet Meclisine intikal ettirilmesi çalışmalarının yapılacağı kararlaştırılmıştır.

Emekliler arasındaki maaş uçurumunun giderilmesi ve çalışanlara yapılan maaş artışlarının emeklilere aynen uygulanması;

Tüm Emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı bir intibak yasası çıkartılarak yasalarla getirilen farklılıkların giderilmesi talebimizdir.

Bugün emeklilikte üç ayrı yasaya göre maaş bağlanmaktadır.

Temel gıdalara gelen zamlar %15-20 iken Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ‘in açıkladığı altı aylık enflasyonu Tüfe ise % 7-8 civarında olacağı Emeklilerin harcamaları temel gıdadır. Açıklanan Tüfeler bizim market, Pazar tüfemizle bir türlü uyuşmamaktadır. Emeklilerin her gecen gün alım gücü düşmektedir.

Enflasyona göre yapılan altı aylık dönem artışlarında temel gıda enflasyonu baz alınarak yapılmalıdır.

Evi olmayan Emekli üyelerimize TOKİ aracılığı ile 250,00 TL taksitle ve 240 ay vadeli ev sahibi olmaları yönündeki Hükümetimizin verdikleri sözün yerine getirilmesinde farklılıklar olmuştur. Bu hususta Dernek Yönetimi olarak takipçisi olunacak uygulamaya konulan kontenjan kura çekilişinin neticesinde üyelerin her yıl Türkiye genelinde 100 bin konut projesinin takip edilmesi ve bu konutlarda emeklilere kontenjan ayrılması konusunda çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir.

Emeklilere verilen banka promosyonlarının geniş kapsamlı olarak kurulumuzda görüşülmüş ve üç yıllık verilen banka promosyonlarının yıllık olarak verilesi için gerekli kurum ve kuruluşlara görüşülmesine;

18 Mayıs 2018 yılı T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile emeklilere 1000,00 TL olarak verilen bayram ikramiyelerimiz 6 dönemdir aynı miktarda ödenmekte iken; Derneğimizin gündeme getirmesi ve yazışmalar yapması bir iyileştirme yapılmış fakat bunun her yıl düzenli olarak asgari ücret artışına endekslenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına;

Emeklilere Sendikalaşma hakkının verilmesini için gerekli yasaların çıkarılması için siyasi partiler den talep edilmesi;

Sivil Toplum kuruluşlarının sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin görüşlerinin değerlendirilerek düzenlemeler yapılması talebimizdir.

Bizler yasaların öngörüldüğü hizmeti yerine getirerek yasalara göre emekli olduk. EMEKLİLİK LUTUF DEĞİL HAKTIR.

Sosyal hukuk devletimizden emekliler olarak geçinebileceğimiz bir maaş, huzurla alabileceğimiz katkısız sağlık hizmeti almak istiyoruz.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak Emekli, Dul ve yetimlerimizin talepleri isteklerini her platformda yazılı ve sözlü olarak dile getireceğiz.

Dünyanın ve ülkemizin Covid – 19 Virüs belasından bir an önce kurtulması dileğiyle; Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu olarak Saygılarımızı sunarız.

Başkanlar Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN

Genel Başkan

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.