EMEKLİLER SEYANEN ZAM BEKLEMEKTE;

COVID-19 virüsü dünyada ve ülkemizde de yaşanmaktadır. Tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar en çok dar gelirlileri etkilemektedir. Zaten çoğu asgari ücretin altında maaş alan emekliler bu zor süreçte yaşam mücadelesi verirken daha da müşkül duruma düşmüştür.

Zorlu kış şartları zorunlu gıda harcamaları ile ikiye katlanan faturalar karşısında emeklilerimizin yaşam şartları da iyice düşmektedir. 2020 yılı ikici döneminde Emeklinin temel gıda, elektrik, su gibi temel ihtiyaçlarına %30’ a yakın zam gelmiştir. 2020 Aralık Tüfesi % 1,25 olarak açıklanmış ve Emeklilere 2020 yılı ikinci dönem artışı Devlet İstatistik Kurumunun açıklamış olduğu Tüfe ile  %8,36 olarak belirlenmiştir. Emeklilerin artışları temel ihtiyaçlara göre değerlendirilmelidir. Şu an Emeklilerimizin %80’i asgari ücretin altında maaş almakta,  Bu nedenle tamda bu zamanda emeklilerimizi düşünerek yapılacak seyyanen zam bir can suyu olacaktır.

Gelen bütün zamlar %20 ‘nin üzerinde olduğu halde emekliye 2020 yılı ikinci dönem artışı % 8,36 olarak yapılmıştır. Emekliler olarak seyyanen refah payı istiyoruz.

Emeklilere temel gıda enflasyonu artı seyyanen artış verilmesi 13 milyon emeklinin gözü kulağı hükümet yetkililerinden gelecek açıklamalardadır.

Yönetim Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN

Genel Başkan

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.