EMEKLİ 2020 BANKA PROMOSYON ÖDEMELERİ

Son dakika haberine göre emeklilerin promosyon ödemeleri belli oldu. 2017 yılında ilk olarak hak kazanılan promosyon ödemelerinin üzerinden geçen üç yıllık sürenin ardından bugün SGK ve bankalar arasında gerçekleştirilen toplantıda yeni promosyon ücretleri de açıklandı.

SGK ile Ziraat Bankası arasında emeklilere banka promosyonu verilmesi için protokol imzalandı.

SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalan yeni dönem için promosyon ödemesi kapsamında emekli aylığı bin 500 TL’ye kadar olan emeklilere 500 TL, aylığı bin 500 ve 2 bin 500 TL arasında olan emeklilere 625 TL, aylığı 2 bin 500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacak.

Başkan Vekili Yılmaz törende yaptığı konuşmasında “Kurumumuz daima emeklilerimizin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Gerek emekli aylıklarında yapılan artışlar gerekse hayata geçirdiğimiz emekli ikramiyesi ve banka promosyonları ile emeklilerimizin menfaatlerini ön planda tutarak refah seviyelerini daima yükseltiyoruz” dedi.

“Emekliler İçin İyileştirici Çalışmalara Yapmaya Devam Edeceğiz”

Yılmaz, özellikle emeklilerle ilgili asılsız haberler yapılmakta iken bile Kurum olarak emeklileri için iyileştirici çalışmalar yapmaya devam ettiklerini vurgulayarak bu vesile ile bir kez daha bayram ikramiyelerinde kesinti yapılacağı, sağlık kesintilerinin artırılacağı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

2017 yılında SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ilk defa üç yıllık süre için promosyon ödenmesi sağlandığını belirten Yılmaz, bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 12 milyon emekli ve hak sahibine 4,6 milyar TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı.

“Ödemeler Anlaşmayı Müteakiben Peşin Olarak Yapılacaktır”

Banka promosyon ödemelerinin peşin yapılacağını dile getiren Yılmaz, Emeklilerin banka promosyonu ödenmesine ilişkin üç yıllık sürenin dolması nedeniyle, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un talimatlarıyla yürütmekte oldukları 2020-2023 dönemi promosyon ödemelerine yönelik çalışmaları bugün itibariyle tamamladıklarını söyledi.

Promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre yüzde 66 oranında artış sağladıklarını ve bu kapsamda 13 milyon emekli ve hak sahibine 9 milyar TL promosyon ödemesinin yapılmasını öngördüklerini ifade eden Başkan Vekili Yılmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Emekli aylığı ödemeleri içerisinde en yüksek orana sahip olan Ziraat Bankası, promosyon ödemlerinin yaklaşık yüzde 40’ını gerçekleştirmektedir. Emeklimizin promosyon ödemesi alabilmesi için tek şart maaş aldığı bankaya 3 yıl bankada kalma taahhüdünde bulunmasıdır. İlk olarak Ziraat Bankası ile promosyon protokolümüzü imzalıyoruz. Diğer bankalarımız ile protokoller imzalandıkça sizlerle paylaşılmaya devam edilecektir.”

Konuşmaların ardından, emeklilerin aylıkları karşılığında banka promosyonu alabilmesini sağlayacak protokol, SGK Başkan Vekili Yılmaz ile Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Gülcihan tarafından imzalandı.