EMEKLİ ADALET İSTİYOR...

2019 YILI TEMEL GIDA % 30,00

2019 YILI ARALIK TEMEL GIDA MADDESİ tüfi % 2,93

2019 Aralık enflasyon tüfe % 0,74  çıktı

Yani yine Emeklilere borç ve icra yolu gözükmektedir. Tüfe Tarafından açıklanan 2019 Aralık 2. Dönem altı aylık artış oranı % 6,49 olarak açıklanmış oldu.

Yine TÜİK’in açıkladığı yıllık ortalama %15,18 tüfe ama emekliye verilen yıllık 2019 birinci dönem artışı %5,00 ikinci dönem %6,49 yıllık 11,49 Emekli TÜİK ‘in enflasyon hesabına göre emekliler %3,34 alacaklı görülüyor.

TÜİK verilerine göre 2019 yılı temel gıda Tüfesi %30 ‘un üzerinde bizim pazarı saymıyoruz. Her gün temel ihtiyaç ve Temel gıdaya yapılan zamlar % 15-20 olurken emekliye yıllık %11,49 artışı reva görmek olmayan adalet demektir. Bunu görmezden gelen 35-40 milyon emekli aile nüfusunu sefalete laik gören zihniyete söyleyecek söz bulamıyoruz, yine de ümidimizi kesmeden talebimizi tekrarlıyoruz.

Ocak 2019 Tüfe artışına seyyanen 200,00 TL artış verilmesi; Emekli aylıklarındaki taban ile Tavan farklılığı adaletsizliği İşçi, Bağ-Kur emekli taban maaşı 1000,00 TL tavan Maaşı 4500-5000 TL aylıkların %70 ‘i açlık sınırının altında. Hep talebimiz, açlık sınırı üzerinde bir taban aylık belirlenerek hizmet ve prime dayalı bir standart birliği sağlayacak sistem getirilmesi Bilhassa İşçi ve Bağ-Kur Emeklileri arasında bu adaletsizlik giderilmeden adaletli bir iyileştirme yapılmadan aylık bağlama sistemi değişmeden Sosyal barışı sağlanması mümkün olmaz. (emekli mutsuzsa, çocuğu da mutsuz, torunu da mutsuz) nüfusun %50 ‘si mutsuz demektir. 35-40 Milyon Emekli Aile nüfusu olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve parlamentodan adaletli bir emeklilik sistemi, geçinebileceğimiz bir aylık talep ediyoruz. Emekliye verilen artış küçük esnafa gider piyasayı canlandırır. (Geçmişte Sayın Erbakan hükümetinde olduğu gibi )

Yönetim Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN