KAMUOYUNA DUYURU

EY EMEKLİ TÜFE’DE YİNE HÜSRANA UĞRADIN

TUİK enflasyonu % 0,38 bizim pazar market %15 ile  %20 enflasyonumuz var. Televizyonda, Beyaz eşyada durgunluk var oda bizim için gerekli değil, yani 2020 yılında da yine çaresiz bir bekleyişte emekliler, Kış aylarında emekliler gıdada ve yakıtta cebinden iki kat harcama yapması gerekiyor. EMEKLİ kombi yakma, elektrik açma, musluğu kapat, az gıda tüket, doktora gitmemek için mücadele ederken; %30 ve % 40 temel ihtiyaca zam yapanlar kendileri için yeterli zammı bütçeye koydular.% 80 ‘i Açlık sınırı altında maaş alan emekli için TÜFE ‘de 1000,00 TL x %5=50TL zam görünmektedir.

Biz emeklilere bu yılbaşında 200,00 TL seyyanen zam yapılması artık bir mecburiyet haline gelmiştir. TUİK ile çarşı pazar enflasyonu birbirini tutmamaktadır ve emeklilerin her geçen gün alım gücü düşmektedir. Biz emekliler partilerimizi tutalım fikirlerimizi yarıştıralım, ama biz emeklileri de gören duyan mağduriyetimizi dinleyen kimse yok.

Yönetim Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN