GENEL BAŞKANIMIZ SATILMIŞ ÇALIŞKAN'IN EMEKLİLER GÜNÜ VE HAFTASI MESAJI

DEĞERLİ EMEKLİLER

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 gününün Emekliler günü içinde bulunduğumuz haftanın da emekliler haftası olarak Emekliler platformumuzca geleneksel hale getirilerek kutlamaktayız günün anlam ve önemini belirten etkinlikler Genel merkezimizden Anıt kabir ziyaretimizle başlayarak etkinliklerimiz yurt genelinde Şubelerimizce de düzenlenmektedir.

2019 yılı Emekliler Haftası başlarken, ülkemizde yeterli beslenebilmesi için zorunlu harcamaların açlık sınırı 2067,00 TL dir. Bu gün emeklinin % 80 inin açlık sınırı altında aylık almakta emeklilerin bu zor şartlarla hayatını idame ettirmeye çalıştığı, günümüzde Mustafa Kemal ATATÜRK  “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” diyerek yaşlı ve emekliye ne kadar büyük bir önem verdiğini göstermiştir.

Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, Emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir.     Ülkemizin kalkınmasına değerli hizmetler yapan alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir, Emekliler olarak Anayasamızda “vazgeçilmez bir unsur olan eşit vatandaşlık hakkımızı” Sosyal Güvenlikte de istiyoruz.

2019 ikinci dönem artışının emeklinin temel gıdaya gelen artışlar 6 aylık  % 20’ nin üzerinde artmıştır, BU göz ardı edilmesin Artışların tüfe + refah payı olarak belirlenmesi, emekliler arasında toplu sözleşme ve tüfe olarak yapılan ayrımcılıklar emeklileri üzmüştür,

Yeni bir adaletli intibak düzenlemesi ayın hizmet le aynı pirimi ödeyen emekliler arasındaki maaş farklılığın ortadan kaldırılması kat sayı ve gösterge sisteminin tekrar hayata geçirilmesi;

Sağlık gibi önemli ve anayasal hak olan bir alanda emekliden alınan katkı paylarının kaldırılması,

Emekliye verilen vaatlerin de bir an önce yerine getirilmesi, malum bizim zamanımız kısıtlı!

Haftamız münasebetiyle emekliler olarak Anıtkabir ziyareti ve Devlet erkânı ve siyasi parti liderleri ziyaret edilecek, Derneğimiz Emeklilerin mağduriyetlerini hafta süresince yurt düzeyin şubelerimizde yapılan etkinlikler içinde isteklerimiz dile getirilecek,

Emekliler Gününün ve içinde bulunduğumuz Emekliler Haftasının sorunlarımıza çözüm getirilmesi için bir vesile olması Bu umut ve inançla çok değerli üyelerimizin, tüm emeklilerin Emekliler Haftasını ve Emekliler Gününü kutluyor, nice Emekliler Gününde buluşmak umuduyla mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

SAYGILARIMI SUNARIM

Satılmış ÇALIŞKAN