TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI SATILMIŞ ÇALIŞKAN UŞAK'TA

Tüm işçi emeklileri Dul yetimleri derneği olağan genel kurulu nedeniyle Genel Başkan satılmış Çalışkan ve Teşkilat sekreteri Mustafa Sarıoğlu, Genel sekreter Mustafa Yılmaz Uşak'a gelerek derneği ziyaret etti.

Tüm işçi emeklileri dul ve yetimleri derneği Uşak Şube Başkanı Aytekin Akın yaptığı açıklamada derneğimizin 10. genel kurulunu yapacağız dolayısıyla genel başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri derneğimizi ziyaret ettiler. Kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

26 Nisan Cuma günü Uşak Şubesinin onuncu olağan genel kurulan katılan Genel Başkan ve beraberindeki heyet Dernek binasından Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Satılmış Çalışkan; Biz geçinebilecek bir emekli aylığı istiyoruz %70'imizim maaşı açlık sınırının altındadır dedi. Genel Başkan Çalışkan; basın açıklamasına şöyle devam etti.

MAAŞ SORUNLARIMIZ

Biz geçine bileceğimiz bir emekli aylığı istiyoruz % 70' imizim maaşı açlık sınırının altındadır.

Çalışanlar ile Emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderilmesi, çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklilere de aynen yansıtılması

Emekli sandığı çalışanına (memuruna) uygulanan sözleşme artışları emeklisine de aynen uygulanırken, İşçi ve BAĞ-KUR emeklisine sadece tüfe verilmektedir. Bu farklı uygulamaları giderecek bir düzenleme talep ediyor ve artı refah payı verilmesini istiyoruz.(EMEKLİLER ARASINDA MEMUR, İŞÇİ, BAĞ-KUR AYRIMI OLMAMALI, KATSAYI VE GÖSTERGE SİSTEMİ TEKRAR HAYATA GEÇİRİLMESİ.)

Yeni bir intibak düzenlemesi (tüm emeklileri kapsayan), hizmet ve prime dayalı norm ve standart birliğini sağlayacak 5000 gün prim karşılığı taban aylığının açlık sınır altında kalmayacak şekilde 5000 gün üzeri hizmete aynı doneye (240 güne) eksi artı bir puan (ABO) belirleyecek bir düzenleme işçi emeklilerinin kendi aralarındaki farklılığında ortadan kaldıracaktır.

(örnek şu anda 25 yıl bir fiil hizmet aynı primle 9O'lı yıllarda emekli olanla 2014 - 2016 yılı emekli olanlar arasında 1000 - 1200 TL fark oluşmuştur bu fark tavanda tabanda ise aylıklar 800 TL' ye kadar düşmüştür. Emekli olma şartında Prime dayalı, bir fiil hizmete göre değerlendirilmesi; yaş haddi sisteminin terkedilmesi gerekmektedir.)

Emekliye Daha önce faturalı harcaması karşılığı olarak %5 ile %12 arası ödenen katkı payı şimdi %4 olarak ödenmekte bu ödemenin %10 yükseltilmesi

Yıllardır talebimiz olan Bayram ikramiyesi yetersiz olsa da bir nebze emekliyi umutlandırmıştır. Bunu bir başlangıç sayarak ileride daha yeterli seviyelere gelmesini talep ediyoruz. En az asgari ücret seviyesinde olmasını talep ediyoruz.

Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet DAVUOĞLU' nun konutu olmayan Emeklilere 240 ay vade 250,00 TL taksitle konut sahibi yapacaklarını kamuoyuna açıkladılar. Yapılan görüşmeler sonunda dernek aracılığı ile talepler alınarak TOKİ başvuruları Valilik, Kaymakamlık ve belediyelere bildirilerek açıklandığı gibi müracaatlar yapılmıştır. Türkiye genelinde açıklandığı gibi emekliler TOKİ tarafından konut sahibi yapılmamıştır. Emeklilere açıklandığı şekliyle Türkiye'nin her yerinde TOKİ'den ev beklemektedir.

Emeklilerinde Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sendikalaşma hakkının verilmesi,

SAĞLIK SORUNLARIMIZ

Huzurla hizmet alabileceğimiz 25 - 30 yıl primini ödediğimiz karşılığı faturasız sağlık hizmeti almak istiyoruz.

Sağlık gibi anayasal hak olan bir alanda katkı paylarının kaldırılması, çünkü sağlık hizmeti daha çok yaşlılıkta alınan bir hizmettir.

İlaçlardaki emsal ilaç uygulamasının kaldırılarak doktorun yazdığı ilaç fark alınmadan verilmesi,

Özel Hastanelerde %200'lük fark alınmasının tekrar değerlendirilmesi tahlil ve görüntülemeden fark alınmaması

Devlet ve üniversite hastanelerinde teşhis, tedavi görüntüleme, laboratuvar ve ameliyat randevularının daha kısa verilmesi için gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılması.

Bu katkı payları %70'i açlık sınırı altında emekli aylığı alan ve zor şartlarda yaşam sürdüren emeklilerimizi yaşamlarını daha da zorlaştırmaktadır.

Tüm Emekliler olarak onurumuzla yaşayabileceğimiz bir maaş ve sağlık hizmeti istiyoruz.

Emeklilerimize ekonomik, kültürel ve sosyal olanaklar sunmak, hak ettikleri onurlu yaşamı sağlamak sosyal devlet anlayışı gereği iktidarların en önemli görevidir dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2019 | Tüm Hakları Saklıdır.