I. YAŞLILIK ŞURASI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının düzenlediği I. Yaşlılık Şurası Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşasıyla başladı.

Üç gün sürecek olan I. Yaşlılık Şurasındaki komisyonlara Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneğimizi adına Genel Başkanımız Satılmış ÇALIŞKAN ve Genel Mali Sekreterimiz Ali SELÇUK katılacaklardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci Yaşlılık Şûrası'nda yaptığı konuşmada, “Medeniyet ve kültür değerlerimizin nesillerden nesillere aktarılması konusunda büyüklerimizin rolünün, okuldan, öğretmenden, kitaptan daha fazla olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi.

Şûranın; ülke, millet ve özellikle yaşlılar için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliği düzenleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile emeği geçenleri kutlayarak etkinlikte görüş ve teklifleriyle katkı sağlayanlara teşekkür etti.

“YAŞLI HİZMETLERİNİ SADECE MADDİ İMKÂNLARLA SINIRLI GÖRMEK, ONLARA YAPILACAK EN BÜYÜK HAKSIZLIKTIR”

Nüfus yapısındaki değişimin, pek çok hususun yanı sıra, yaşlılara götürülecek hizmetlerin artırılması gerektiğine de işaret ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşlı hizmetlerini sadece maddi imkânlarla sınırlı görmek, onlara yapılacak en büyük haksızlıktır. Asıl olan yaşlılarımızın aile bütünlüğü içinde, etkinliklerini ve üretkenliklerini koruyarak, sosyal çevreleriyle birlikte bu dönemlerini geçirebilmelerini temin etmektir” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının sonunda, Yaşlılar Şûrası’nın, bu doğrultuda yapılacak çalışmaların daha derli toplu, daha bilinçli ve daha süratli yürütülmesine vesile olacak bir milat hâline dönüşmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Her birinize sağlıklı, huzurlu, daha nice güzel anılar biriktireceğiniz, güzel başarılara imza atacağınız bir ömür diliyorum” temennisiyle tamamladı.

Bakan Selçuk: “Yaş Dostu Politikalar Geliştirmeliyiz”

Liderler zirvesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk moderatörlüğünde yapıldı.

Selçuk oturumun açılışında dünyada nüfus dinamiklerinin değiştiği, yaşlı nüfusunun arttığı ve yaşam süresinin uzadığı bir dönem yaşandığına dikkat çekti ve “yaş dostu politikalar geliştirerek diğer ülkelerin bu konuda neler yaptığını da değerlendirmeliyiz” dedi.