BBP Düzenlediği Doğu Türkistan Gulca katliamı ve ceza kampları Paneline Katıldık.

07.02.2019 Perşembe Günü Büyük Birlik Partisinin Düzenlediği Doğu Türkistan Gulca katliamı ve ceza kampları Paneline Derneğimiz II. Başkanı Yunus ATÜKTÜRK ve Genel Sekreterimiz Mustafa YILMAZ katıldılar.

Panelde BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ “ZULÜM SONA ERMELİ Destici, Çinli yetkililerle yaptıkları görüşmelere de değinerek, şunları ifade etti: "Zulmün sona ermesinin istiyoruz. Çin vatandaşları hangi haklara sahipse, özgürlük, insan hakları, inanç ve ticari hürriyet noktasında Doğu Türkistan halkı için de bütün kısıtlamaların kaldırılması lazım. Doğu Türkistan'da zulüm var mıdır, yok mudur ? Zulüm vardır ve devam ettiği sürece biz susmayacağız ve bitmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." dedi.

Milletvekilleri ile STK Temsilcilerinin telgraflarının okunduğu Panele, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salih i, Eski Bakanlardan Halil Şıvgın, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Yurtdışı Türkler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, İran Büyükelçiliği yetkilisi, KKTC Büyükelçiliği yetkililerinden Nurettin İskender, Ulaştırma İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Teker, Özorman İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sungur Kızılkaya, Hak-İş Konfederasyonu Dış İlişkiler Uzmanı Mustafa Sema Sürücü, Sivil Toplum Kuruluşları, Öğretim Görevlileri, BBP Kadınlar Kolu Genel Başkanı Meryem Ünsal ve Alperen Ocakları Genel Merkezi yöneticilerinin yanısıra  üniversite öğrencileri katıldı.