31.10.2018 tarihinde Başkanlar Kurulumuz Ankara’da toplandı.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlar Kurulu toplantısı 31 Ekim 2018 Çarşamba günü genel merkez toplantı salonunda yapıldı.

Genel Başkanımız Satılmış ÇALIŞKAN açılış konuşmasında. ‘’Emeklilerin enflasyonda en çok etkilenen kesimdir. Yetkililerden bir iyileştirme bekliyoruz “dedi.

BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİMİ

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği  Başkanlar Kurulu toplantısı 31.10.2018 Çarşamba günü Genel Merkez toplantı salonunda yapılmıştır.

sosyal Devletin güvencesinde olan emeklilerin insanca yaşaya bileceği bir aylık alması, açlık sınırı altında maaş bağlanmaması ve taban aylıkta açlık sınırı baz alınarak hizmet ve prime  dayalı  yasal düzenlemenin acilen yapılması Emekli zorunlu harcamalarında  %8, %18 arası kdv öderler. Bunu da faturalandırarak belirlediklerinde % 5 ile %12  iade alınırdı şimdi ise Emeklilere  % 4 ek ödeme uygulanarak mağdur edilmektedir. Bu nedenle ek ödememiz en az %10  a  yükseltilmelidir ,

Emeklilerde Avrupa’da olduğu gibi Sendikal hak verilmesi, Emekli sandığı emeklisine uygulanan sözleşme  zamları gibi  İşçi ve Bağ- kur emeklilerine de  kumu işçileri sözleşme  zamları ve getirilerinin  aynen emeklisine de uygulanması

Emekliler Ağustos 2018 ‘ den itibaren ekonomideki dalgalanmalardan dolayı en çok etkilenen kesimdir. Emeklilerin temel ihtiyaçlarına gelen zamlar emeklileri çaresiz bırakmaktadır. Tüm emekliler olarak bu zor dönemimizde yetkililerden yılbaşını beklemeden bir iyileştirme bekliyoruz.

Şubelerimizce TOKİ konutları için TOKİ başkanlığına ,bölgedeki belediye başkanlıklarına  Kaymakamlıklara Valiliklere teslim edilen taleplerimizin  ivedilikle incelenmesi ve değerlendirilmesi talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Başkanlar Kurulu Adına