TARSUS EMEKLİLER LOKALİMİZİN AÇILIŞI YAPILDI

05.10.2018 Cuma günü yapılan açılışa Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mahalle muhtarları, STK temsilcileri  ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

İlk olarak söz alan Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü, mahallesine yapılan hizmetler için teşekkür etti.Güllü, “Belediyemizin Anıt Mahallemizde birçok hizmeti bulunuyor. Gerek Tarsus Belediye Başkanımız sayın Şevket Can’a gerekse Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’a mahallemize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Emekliler lokalimiz hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Mehmet Bülent Gözener, bugün çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Şevket Can Başkanım 41’nci açılışını Emekliler Lokaliyle yapıyor. 41 Kere Maşallah diyorum. Bu proje tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Çünkü Türkiye’de bir ilktir. Bu lokal tüm emeklilerimize hizmet edecektir. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Tüm Emek Der Genel Başkanı Çalışkan ise, “29 yıllık dernek hayatımızda emekli vatandaşlarımızın hak ve hukuklarını savunmuş olan bir derneğiz. 12 milyon emekliyi temsil eden, büyük emekliler olarak yurt genelinde hizmet vermekteyiz.

Tarsus şubemiz 3 yılda 10 bin üyeye ulaşmasında derneğimizin başarısını ve doğru yolda ilerlediğinin göstergesidir. Şevket Can Başkan ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Lokalimiz emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, her kesime hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 41 açılışımızı hizmete sunmanın mutluluğunu ve heyecanını birlikte yaşadık. Başkan Can, Emekliler Lokalinin bütün emeklilere hayırlı olmasını temenni ederek, “Eski kira olan lokali kapatarak Anıt Mahallesi’nde emekliler lokalini gerçekleştirdik. Kitabını, gazetesini okuyacak nezih bir dinlenme tesis olacak. Bu vesileyle bu tesisimiz de tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbimizin izni sizlerin duası ve desteğiyle 500 konutluk proje ile son noktaya geldik.İnşallah 2 ve ya 3 aya kadar üye kayıtlarımız başlayacak. Toki’den daha ucuz ve daha konforlu konutlar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Dün Batman da 7 tane askerimiz şehit oldu. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Rabbim ezanlarımız susturmasın, bayrağımız indirmesin.Ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Tarsus Belediyesi olarak 336 bin insanımızın belediye başkanıyım. Hizmetlerimizi de buna göre yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” cümlesini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ise, “Böyle güzel bir açılışta olmaktan gurur duyuyorum. Aklın yolu bir. Gerçekten yaptığı projeler o bölgeye yakışan bir başkanımız Şevket Başkanımız.

Nihayetinde bizler belediye başkaları olarak insanları mutlu etmek, 21’nci yüzyıl şartlarındaki zeminlerde yaşam ortamı hazırlamak için gayret ediyoruz. Şevket Başkan zaten bu işin hem alaylısı hem de mekteplisi. Başından beri belediyecilik hayatında her noktada görev almış, vatandaşın ne istediğini bilen, dolayısıyla projelerde yerli yerine oturuyor. Emekliler lokali hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tarsus Belediyesi’nin her hafta bir hizmeti açılışını gerçekleştirdiğini söyleyen Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attığı için sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Emekliler lokalimiz, emeklilerimize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun ” şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise, “Hizmet sürem 27 yıl 9 ay olmuş. Ben halen kendimi 3-5 senelik devlet memuru gibi hissediyorum. Demek ki, biz de artık emekliyiz. Babamda Bağ-Kur’luydu. Babam gün sayardı, 36 ay kaldı, 35 ay kaldı diye. Sonra oda emekli oldu.

Çalışan herkes birer emekli adayıdır. Bu lokal şimdiden hayırlı olsun. Emeklilerimize sağlıklı huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Tarsus Belediyesi Tüm Emekliler Lokali yapılan dualarla hizmete açıldı. Protokol ve vatandaşlar tesisi gezerek, lokalde gazete ve kitap okudu.