KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANIMIZ ALİ RIZA KAMALI EMEKLİLER GÜNÜ NEDENİYLE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

En düşük emekli aylığı asgari ücret olmalı

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Kamanlı, 30 Haziran emekliler günü nedeniyle açıklama yaptı.29 Haziran 2021 Salı 16:06Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Kamanlı, 30 Haziran emekliler günü nedeniyle açıklama yaptı. Emeklilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Kamanlı, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

ÜLKEMİZ İÇİN MÜCADELE VERDİK

Emekliler olarak mutlu bir yaşam hepimizin hakkıdır diyen Kamanlı, 30 Haziran'ı "Dünya Emekliler Günü" ve içerisinde olduğu haftayı "Emekliler Haftası" olarak kutlayacaklarını vurgulayarak, bugün ve haftanın emekliler için önem ve anlam taşıdığını kaydetti. Emeklilerin geçmişte işçi, memur, çiftçi ve esnaf olarak ülke için fedakarca ter akıttığını ve akıtmaya da devam ettiğini vurgulayan Kamanlı, emeklilerin ülkenin büyümesi kalkınması ve refah seviyesinin artmasında emeği bulunan başlıca kesim olduğunu dile getirdi.

MİLLİ GELİR ARTIŞINDAN PAY VERİLMELİ

Kamanlı, karşılanan taleplerine rağmen milyonlarca emeklinin hala çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu ifade etti. Kamanlı, emeklilerin temel taleplerinin gelirlerinin artması yönünde olduğunu söyledi. Kamanlı, “Ülkemizin büyüyüp kalkınıp bugünlere gelmesinde alın teri bulunan emeklilere ne kadar imkan ve hak verilse yeridir. Emeklilere insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir” dedi.

EŞİTLİK İÇİN İNTİBAK YAPILMALIDIR

Emeklilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Kamanlı, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı, en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli, aylıklara yapılan yüzdeli zamlar aylığı düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğü için seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere pay verilmeli."Haber: Ahmet Gökdemir

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.