TÜM EMEK DER KIRIKKALE ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI SADIK GÜNEŞ İL GAZETESİNE KONUŞTU

Emeklilerin sorunları çözüm bulmalı

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale 2. Şube Başkanı Sadık Güneş, emeklilerin yaşadığı zorlukları konu alan bir mektup yazdı. Güneş, bu mektubu bürokratlara hitaben yazdığını dile getirdi.

REFAH SEVİYESİ DAHA DA ARTIRILMALI

Güneş, şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizin idari sisteminde iktidarlar doğal olarak kendine yakın olan konusunda uzman teknokratlarla çalışırlar. Siyasete yön verenler bu bürokrasidekilerdir. Bende bu hiyerarşiye uyarak, baştaki siyasilerden umudumu kestiğimden bürokratlarımıza sesimi duyurmaya çalışıyorum. Bürokraside bulunan tüm hanımefendi ve beyefendiler iyi eğitim görmüş, kendini yetiştirmiş, elit insanlardır. İşin özünde; bu yetişkinlerin eğitim-öğretim yıllarında en önemli dayanağı anne- baba veya ebeveynlerin emekli maaşları olmuştur.”

SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULUNMALI

“Sizler içinde çok önemli olan emeklilerin maaşları hangi kriterlere göre hesaplanıyor? Neler dikkate alınıyor da neden kamuoyuna bilgi verilmiyor? Neden insanca yaşayabilme seviyesine getirilmiyor? Emekli maaşına zam istenince neden eliniz ayağınız titriyor? Bu davranışlarınız vefasızlık değil mi? Sizlerden sonraki jenerasyonların da geleceği emekli maaşları ile biçimleniyor. Anne babalar yemiyor yediriyor, giymiyor giydiriyor. Emekli maaşı deyip geçmeyin. Avrupa ülkelerinden çok değişik geleneklerimiz var. Bizde eğitime en büyük katkı emekli maaşları ile sağlanıyor.

EMEKLİLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIN

“Hani vergi dairelerinde bir slogan vardır “ödediğiniz vergiler size yol , su ve elektrik olarak geri dönecektir” diye. İşte emekliye verilen maaş ve zamlar, ülkeye yeni nesiller yetiştirecek ve eğitime katkı olarak geri dönecektir.  Emekli vatandaşlar olarak, diğer devletlerin emeklileri gibi ülke dışına tatile gitmemiz imkansız olduğu gibi kendi şehirlerimize dahi gidemiyoruz. Oysa yaşı ilerlemiş, tatile en çok ihtiyacı olan kesim olmasına rağmen hayal bile edemiyoruz.  Sayın ilgililer, emeklilerin hayatlarını kolaylaştırın. Hesaplamaları gerçek hayatla kıyaslayarak yapın. Artık sesimizi duyun. Hiç unutmayınız ki sizlerde bir gün gelecek emekli olacaksınız” dedi. Haber: Sedat Gençay

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.