Gaziantep Şube Başkanımız Ali Osman ÖZER Türkiyem Gazetesine konuştu;

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman ÖZER, EMEKLİLERİN SORUNLARINI ANLATTI

Emekli ikinci bir işte çalışmazsa geçinmesi mümkün değil ifadelerini kullanan başkan ÖZER, alınan maaşların sadece kira elektrik, su, doğalgaz ve diğer giderleri karşıladığının altını çizdi ve yukardaki başlığı söyledi: Emekli geçinmek için değil, aç kalmamak için mücadele ediyor.

Türkiye istatistik kurumunun enflasyon rakamları ile halkın cebindeki enflasyonun birbirinden farklı olduğuna dikkat çeken ÖZER, 2020 yılının ikinci çeyreğinde emekliye % 5,75 zam verildiğini hatırlattı % 85-90 arasındaki emekli aylık 1500 ile 2000 TL arasında maaş almaktadır. Hükümetin en yaptığı çalışmaya göre en düşük emekli maaşı da 1500 lira olması gerçekten sevindirici bir durumdur. Bu azda olsa yaralara merhem oldu fakat % 5,75 yerine % 15 de verse yetmez. Çünkü hayat şartları çok pahalı ve harcamalar buna göre yapılıyor. Her pazara gidildiğinde farklı fiyatlar ile karşılaşıyorsunuz dedi.

Bütçede sıkıntı olduğundan emekliye para verilmediğini kaydeden ÖZER devlet baba vatan anadır. Baba her zaman vermek zorundadır. Çünkü ülke şu anda bu konumda ve dünyada ekonomik anlamda 17’ci sırada ise bundan babalarımızın ve şimdiki emeklilerimizin rolü çok büyüktür.

Dolasıyla hükümetin bizleri gözetlemesi sahip çıkmasını hak edilen ücretin değerin verilmesini istiyoruz ifadelerini kullandı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman ÖZER, Gaziantep’te yaşayan emeklilerin ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldıklarını vurgularken konuşmasına şöyle devam etti; Emeklilikte yaşa takılanları unutmak lazım bu insanlar 20-25 yıl çalışmış emek vermiş. Emekli olacağı zaman kanun çıkıyor ve emekli olamazsın deniliyor. Bu şekilde olan vatandaşları işe almıyorlar. Derneğin yaptığı çalışmalara değinen başkan ÖZER, demek olarak emeklilerimiz için en iyi kömürü en ucuza alıyoruz. Sözleşme yapıyoruz, birinci sınıf Kömürü altı taksit ile veriyoruz. Ayrıca 2008-2015 yılları arasında kredi kullananlara dosya masrafı adı altında bankaların aldıkları parayı yeniden teslim ettik Kuzey şehirde yapılan konutlardan alanlar oldu, şuanda alan emeklilerimiz var. Ancak peşinat yüksek olduğundan çıktığı halde alamayanlar bulunuyor. Bayram ikramiyelerinin yükseltilmesini enflasyon oranında zam verilmesini talep ediyoruz. Haber Türkiye Gazetesi

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.