ADANA ÇUKUROVA ŞUBE BAŞKANI RAFET KAYA İLKHABER GAZETESİNE GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Emekliler TOKİ’den ev istiyor.

DANA (İLKHABER)-Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, TOKİ konutlarının Çukurova Bölgesi’nde yapılabilmesi için bir girişim yaptıklarını söyleyerek, “TOKİ’nin Çukurova Bölgesi’nde yapılabilmesi için bir girişim yaptık. Önümüzde günlerde emeklimize inşallah Çukurova Bölgesi’nde de ev yaptırma imkanımız olacak. Bunu sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Emeklilerin TOKİ konutlarından faydalanma talepleri devam ediyor. Son olarak Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya emeklilerin TOKİ konusundaki talepleriyle ilgili genel merkez yöneticileri ile birlikte önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. TOKİ Finans Müdürü Ayhan Karaca’yı ziyaret eden Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Genel Sekreter Mustafa Yılmaz, Genel Mali Sekreter Ali Selçuk ve Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya emeklilerin TOKİ ile beklentilerini konuştu.

GÜZEL SÖZLER ALDIK

Görüşmelerde Adana ile ilgili emeklilerin TOKİ konusundaki beklentileri de dile getirildi. Emeklilerin Çukurova İlçesi’nde yapılacak TOKİ’lerden faydalanmak istediklerini anlatan Kaya, Karaca’dan olumlu yanıtlar aldı. Kaya Adana’da muhabirimize yaptığı açıklamada TOKİ konusunda güzel sözler aldıklarını belirtti. Kaya, “Emeklilerin TOKİ konusuyla ilgili TOKİ Finans Müdürü Ayhan Karaca Bey’den bir randevu aldık. Sayın Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan, Genel Sekreterimiz Mustafa Yılmaz, Genel Mali Sekreterimiz Ali Selçuk Bey ile birlikte randevumuza gittik. Güzel sözler aldık.” dedi.

GİRİŞİMDE BULUNDUK

TOKİ konutlarının Çukurova Bölgesi’nde yapıla bilmesi için bir girişim yaptıklarının altını çizen Kaya, “Emeklilerimize Türkiye genelinde yüzde 25 gibi bir kontenjan veriliyordu. Bu kontenjanın daha yukarıya çekilebilmesi için bir girişim yaptık. İnşallah iyi bir netice alırız. Beklenti içerisindeyiz. Yüreğir Bölgesi’nde yapılıyordu, Sarıçam’da da. Çukurova Bölgesi’nde yapıla bilmesi için bir girişim yaptık. Önümüzde günlerde emeklimize inşallah Çukurova Bölgesi’nde de ev yaptırma imkanımız olacak. Bunu sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye konuştu.

2000 SONRASINA DA YAPILMALI

2000 öncesi emekli maaşına yapılan zamların, 2000 sonrasına da yapılır diye beklenti içerisinde oldukları belirten Kaya, “Devletimiz bu güne kadar bizim söylediklerimize Allah Razı olsun yardımcı olmaya çalıştı. 2020 yılının bitmesine sayılı günler kaldı. İntibak Kanunu ile ilgili söyleyeceklerimizi söyledik. Şuanda belli düzeye geldi. İnşallah çıkartırlar. Çıkartırlarsa emeklimizin 2000 öncesi maaşına yapılan zam 2000 sonrasına da yapılır diye beklenti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETİ TAKİP EDİYORUZ

Asgari ücrete yapılacak zam konusuna da değinen Başkan Kaya, “Tabi ki sadece emeklilere değil, asgari ücrete gelecek zam konusunu da takip ediyoruz. Çünkü çalışan çocuklarımız kardeşlerimiz var. Ülkemizde çok sayıda asgari ücretle çalışan insanlarımız var. Asgari ücretinde belli bir seviyeye çekilmesinden yanayız. Görüşmeler devam ediyor. Ayın 25’ine açıklanacağını düşünüyoruz. Tabi ki asgari ücrete zam yapılırken herkes elini vicdanına koyarak zammı yapmalı.” şeklinde konuştu.

EMEKLİLERİ UYARDI

Koronavirüs konusunda emeklilere seslenen Kaya, “Korona döneminde birlik beraberlik içerisinde hareket edilerek yolumuza devam edersek, dışarıya hem önemli bir mesaj vermiş oluruz, hem de birlik beraberliğimizi ortaya koymuş oluruz. Adana’da ve tüm ülke genelinde yaşayan emekli ve vatandaşlarımızın tümüne sesleniyorum. Korona nedeniyle kişisel temizliğimize dikkat edelim, mesafeye dikkat edelim, koruyucu maskemizi takalım. Kendimize zarar verdiğimiz gibi karşımızdaki insana da zarar veriyoruz.” dedi.

DEVLETİMİZİN SÖYLEDİĞİNDEN İMTİNA ETMEYİZ

Koronavirüs dönemi emeklilere nasıl yansıdığı konusunda görüş bildiren Kaya, “65 yaş üzeri emeklilerimiz biliyorsunuz belli saatlerde dışarıya çıkabiliyorlar. Bizde mümkün olduğu kadar bu arkadaşlarımızı telefonla arıyoruz. Bu arada hakkın rahmetine kavuşan emeklilerimizde oluyor. Onlara Allah7tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Koronavirüs dünyayı etkisi altına almış durumda. İnşallah biran önce buna bir çare bulunur. Aşı için çok fazla spekülasyonlar yapılıyor. Ama bizim için önemli olan devletimizin alacağı karar. Devletimizin söyleyeceklerini biz emeklilerimize söylemekte imtina etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

NEFES ALMANIN ÖNEMİ

Salgının insanlara nefes almanın ne kadar çok önemli olduğunu öğrettiğine dikkat çeken Kaya, “Emekliler şu dönemde çok sıkıntıdalar. Niye sıkıntıdalar çünkü evde kilitliler. Bizi arayıp sıkıntılarını anlatanlar oluyor. Evde kalmaktan bacaklarında varisi olanlar, diğer eklem ağrıları olanlar var. Emeklilerimiz bizi bir dernek başkanı olarak görmüyor bir kardeş gibi görüyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Yürüyememekten şikayetçiler. Biz onlara diyoruz ki Allah sabır versin. Yapacak bir şey yok. Keşke bu korona bitse de nefes almanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş olduk hepimiz.” ifadelerini kullandı.

FATURALAR ÇOK YÜKSEK

“Emeklinin maaşında bir yükselme bir artış yapıldı.” diyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sosyal yardım ekibi yardım malzemeleri getiriyor. Ancak o paketlerin ücretlimi ücretsiz mi olduğunu bilmiyoruz. Elektrik su faturaları çok yüksek geliyor. Ödemekte zorlanıyorlar. Emeklilerimiz elektrik su konusunda çok hassas. Faturalarını düzenli ödüyorlar. Suda indirim olduğunu söylüyorlar ama olmadığı ortada. Emekli vatandaşa 100 lira su parası geliyor. Elektrik faturaları aldı başını gidiyor.”

BANKALARA BORÇLULAR

Emeklilerin büyük bir bölümünün bankalara borçlu olduğunu belirten Kaya, “Emeklilerimiz borç batağındalar. Kredi çekmeyen emeklimiz neredeyse yok. TOKİ evlerini isterken bize emekliye yüzde 25’i ayrılacak dediler. Biz emeklinin yüzde 50 yüzde 60 kayrılması gerektiğini düşünüyoruz. Nedeni de şu hepimizin annesi babası evde. Emekliler çocuklarıyla birlikte yaşıyorlar. Veya kirada oturuyorsa çocuklar babası çocuklarına yardımcı olmaya çalışıyor. Bu bizimde başımızda. Devletimizden ricamız emeklileri göz ardı etmesinler. Biz siyaset yapmıyoruz. Emeklilerimiz için konuşuyoruz. Emeklilerimize hizmet alırsak teşekkür ederiz, almazsak serzenişte bulunuruz.” dedi.

BAYRAM BULUT

ÖZEL HABER

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.