ÇUKRUOVA ŞUBE BAŞKANI RAFET KAYA ADANA TOROS GAZETESİNE KONUŞTU

Kaya: Emekliler için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz

Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca ile emeklinin en büyük isteği olan TOKİ konusunda yapılacak çalışmaları görüştüler.

Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Genel Mali Sekreter Ali Selçuk, TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca ile Ankara’da bir araya gelerek, emeklinin en büyük isteği olan TOKİ ile ilgili görüşmeler yaptıklarını söyledi. Kaya, Ömrünü Türkiye’nin geleceğine harcayan emeklilerin insanca yaşamalarını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“HER EMEKLİMİZ TOKİ’Yİ HAK EDİYOR”

Tüm Emekliler Derneği’nin bölgede 48 bin 876 üyesi bulunduğunu anlatan Rafet Kaya, “Her üyemiz bizim için değerlidir. Bu yönüyle üyelerimizin refah içerisinde yaşaması için mücadele ederek, gerekli tüm görüşmeleri yapıyoruz. Biz tüm emeklilerimiz arasındaki eşitsizliğin giderilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a her hafta gönderdiğimiz fakslar karşılık buluyor. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, hem şahsım hem de emeklilerimiz adına.” dedi.

“PANSİYONUMUZ EMEKLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şubesi olarak emeklilere ellerinde geldiği kadar kolaylık sağladıklarını dile getiren Kaya konuşmasına şöyle devam etti: “Derneğimiz üyeleri sadece Adana’da değil, Genel Merkezimizin bulunduğu Ankara’da da emeklilerimiz rahat etmesi için konaklama sorunu yaşamayacakları pansiyon için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sadece emeklimizin değil her kesimden halkımızın cüzi ücretle konaklama ihtiyacını karşılayacağı merkezimizin için güzel müjdeyi duyurduk, hayırlı uğurlu olsun.”

“BELEDİYELER SÖZDE DEĞİL, ÖZDE DESTEK SAĞLASIN”

Dernek olarak belediyeleri ziyaret ettiklerini ve emeklinin taleplerini dile getirdiklerini anlatan Başkan Kaya, “Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir dışında hiçbir yerel belediyelerden destek görmedik. Yüreğir Belediyesi’nden dağıtılmak üzere maske talebinde bulunduk. Çok zaman geçmeden bin 500 maske geldi, bizler de emeklimize dağıttık. Emekliler derneği siyaset üstü bir dernektir. Her görüş ve düşünceden emeklimiz var. Biz dil, din ırk ayrımı yapmadan hizmet üretiyoruz. Gönül ister ki diğer belediyelerimizden aynı desteği görmek. Lafa gelince yardım edeceklerin söylüyorlar ama görünür de hiçbir desteği sağlamıyorlar.” şeklinde konuştu.

“EMEKLİYİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Oturdukları yerden emeklinin temsil edilmemesi gerektiğini ve emeklilerin sesi olmak için çalıştıklarının altını çizen Kaya konuşmasına şöyle devam etti: “Dilimizin döndüğü kadar emekliyi anlatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Çukurova ve Sarıçam Bölgesi’nde emeklimiz TOKİ’de ev sahibi olacak. Biz hiçbir zaman şahsımız adına icraat istemiyoruz. Tek amacımız emeklinin sesini duyurarak, en kısa zamanda isteklerinin yerine getirilmesi.”dedi.

SURİYELİLERİ SINIR ÖTESİNDE KORUYALIM

Kaya, “Suriyelileri yeterince ülkemizde ağırladık, bizim Türk Askerimizi zor şartlarda savaşa gönderebiliyorsak Suriyeli vatandaşları da ülkelerine gönderebiliriz. Suriyelileri sınır ötesinde koruyalım diyoruz.

Bizlere ve halkımıza daha fazla zarar verilmesinin önüne geçmemiz gerekiyor. Sahte hastane açarak hem sağlığımız da tehlikeye atmaya başladılar. 10 yılda böyle şeyler yapabilecek seviyeye gelen Suriyeliler, 20 yıl sonra daha kötü şeyler yapabilirler. Buna devletimizin bir çözüm bulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.HABER: ZEYNEP ORDU

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2021 | Tüm Hakları Saklıdır.