Tüm İşçi Emeklileri Derneği Uşak Şubesi’nin 10’uncu olağan genel kurulu yapıldı.

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın toplantı salonunda yapılan ve Genel kurula Dernek Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın divan başkanlığını yaptığı seçime tek listeyle gidildi. Dernek Uşak Şube Başkanı Aytekin Akın, üyelerin desteğini alarak bir dönem daha göreve devam etti.

Dernek Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ise; “Derneğimiz Türkiye’de bulunan STK’ların en ön sıralarında yerini almış kendini ispatlamıştır. Bugün 4 bin üyeye ulaşan şubemiz inşallah ileride sayı daha da artacaktır. Emeklilerimizin sorunlarını biliyorsunuz. Malumunuz seneler uğraştığımız intibak yasasını çıkardık ama bu intibak yasasına ben ve dernek üyelerim intibak yasası olarak bakmamıştır. Çünkü bizim arzu ettiğimiz intibak yapılmamıştır ama çok mağdur olan emeklilerimiz için iyileştirme yapıldı. Şimdi çalışmalarımızda ikinci bir intibak yasası, bütün emekliyi kucaklayacak bir intibak yasasının çalışmalarına başladık. İnşallah kısa zamanda bu çalışmalarımız sonuç verecektir” diye konuştu. Sağlıkta sıkıntıları olduğunu belirten Çalışkan, “Bugün devlet hastanelerimizde bilhassa büyük kentlerde maalesef görüntüleme, laboratuvar hizmetlerinde uzun randevular verilmekte ve emekliyi ister istemez özel hastanelere yönlendirmektedir. Emekli parası olsa da olmasa da borç yapıp kendisini tedavi ettiriyor. Çünkü sağlık hizmeti en çok emekli ve yaşlı insanlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmettir. Biz devletimize 25 - 30 yıl hizmetimizi yaptık ve primimizi verdik. Bize ‘sizin hayatınızın sonuna kadar sağlığınıza biz hizmet vereceğiz’ dediniz ama bugün maalesef cebinde 50 lira olmayan sağlıkta hiçbir hastaneye gidememektedir” şeklinde konuştu.

Emeklilerin sorunlarına çözüm bulmak için bir dernek çatısı altında buluştuklarını ifade eden Aytekin Akın, “Bizler bu toplumun önemli bir bölümünü oluşturuyoruz .Türkiye’de ve Uşak’ta çok sayıda emekli vatandaşımız var. Emeklilerin haklarını savunmak ve dayanışma içinde olmalarına yol açmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Emeklinin en büyük sorununun ekonomi olduğunu anlatan Aytekin Akın, “Açlık sınırı dahi bin 75 TL’ye dayandı. Bugün emeklinin aldığı maaş çok düşüktür. Emekliler böyle bir ortamda geçinmek ve hayatta kalmak için bankalardan kredi kartları alıyor. Zamanla borçları ödemekte zorlanan emekli, faiz kıskacının da içine düşüyor. Kazandığımız çok az bir parayı da banka faizlerine vermek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

YENİ YÖNETİMİ OLUŞTURDULAR

Aytekin Akın’ın yeni yönetim kurulunda, Mehmet Pala, Mehmet Yaşar Şenyörük, Uğur Aysu ve Mustafa Çetinkaya yer aldı. Denetim kurulunda ise; İbrahim Aysu, Recep Yılık ve Remzi Duysak’a görev verildi.

Seçilen Şube Yönetime Başarılar dileriz..